Aktuellt

Planerade aktiviteter 2022

  • Svampkurser för nybörjare. Vi tar det från grunden. Kurserna är lämpliga både för nybörjare och för alla som vill friska upp minnet.
  • Våra uppskattade utflykter på tisdagskvällar under svampsäsong, korta och stadsnära utflykter, för att så många som möjligt ska kunna hinna vara med efter jobbet.
  • Halvdagsexkursioner på helger. Runt om i kommunen finns fina naturområden med lovande svampmarker som vi kommer att besöka.
  • Vi hoppas även kunna genomföra skärgårdsutflykt med svampplockning.
  • Vi vill också genomföra kurser med temat svamp som mat.
  • Finns intresse så önskar vi även arrangera kurs i garnfärgning med svamp samt en kurs om att gjuta svampar i betong/cement.
  • Studiebesök och föreläsningar finns också med planeringen. Tipsa gärna klubben om vad du är intresserad av.


När vi har skarpa datum på ovanstående aktiviteter så skriver vi om det här och i vår Facebookgrupp

Planerad

Matlagningskurs

Tyvärr skjuts kursen lite på framtiden. Lokalägarna önskar att vi väntar tills covid bedarrat ytterligare. 


Vi möts i ett proffskök och får lära oss av kocken Per Öqvist hur vi kan tänka när vi tillreder svamp. Vi testar olika tillredningsmetoder och maträtter. Lärorikt, trevligt och gott! Mer information komer här och på vår Facebooksida.

Tack alla medlemmar för er medverkan under 2021

Vilket kanonår vi har haft! Hoppas ni har haft lika roligt som vi på exkursionerna. Vi är så glada och tacksamma för all hjälp vi har fått med att söka arter i områdena som vi har besökt. Det hade inte varit möjligt att hinna med områdena på så kort tid utan er.

Har ni förslag på aktiveteter under vinterhalvåret så skriv till oss på info@luleasvampklubb.se

Som vanligt så kommer våra aktiveter under senhöst och vinter att presenteras här och på vår Facebooksida.

Vårt swishnummer
123 103 99 65

Under hösten har arbetet fortsatt med vårt LONA-projekt där vi, i samband med utflykter, inventerar arter i de besökta områdena. Detta kommer att utmynna i en ny Plockguide. Vi har fått in hjälp av många medlemmar. Har du varit med på utflykterna och berättat vilka svampar du har hittat så har du bidragi i arbetet till nästa plockguide. Vill du ta en aktivare del i arbetet så maila info@luleasvampklubb.se.

Tipsa oss!

Vi tar också tacksamt emot tips på vad ni medlemmar önskar för aktiviteter. Maila era förslag till: info@luleasvampklubb.se, skriv "Aktiviteter 2021" i ämnesraden. Eller tipsa i tråden som vi har lagt upp på Facebooksidan