Tidigare evenemang

Mer än bara matsvamp

12 augusti 2021

Föreläsningen "Mer än bara matsvamp" om svampar och naturvård med Helena Björnström var mycket uppskattad. Vi hoppas på att få bjuda in Helena till en uppföljande föreläsning i framtiden.

Bälingeberget 2020

Några av fynden vi gjorde vid exkursion till Bälingeberget hösten 2021.

Skärgårdstur 2019

Hösten 2019 gjorde svampklubben en uppskattad skärgårdstur till Kluntarna.

Svampens Dag 2018

Luleå svampklubb firade svampens dag i Selets bruk.

Svampens Dag 2017

Som traditionen bjöd samlades ett antal medlemmar från Luleå svampklubb, närmare bestämt 19 st , för att fira svampens dag i Selets bruk. Dagen började med ihärdig dimma som lämpligt nog lättade innan kl slog 10.00 vilket var tidpunkten för samlingen. Under strålande sol begav sig medlemmarna ut i den vackra natur som Selets bruk bjuder på. Efter ca en timme återsamlades vi för att njuta av grillad korv samt kaffe eller te. Gunvor bjöd också på svampsallad bestående av bl.a pepparriska. Mycket gott! Deltagarna radade upp ungefär ett trettiotal olika arter av svamp. Under artgenomgången samlades även andra naturintresserade människor vilka imponerades av det stora antalet svampar som vi hittat under naturvandringen. Ja några av dom blev så pass intresserade att de ville och skulle bli medlemmar i vår fina svampklubb.


Vill passa på att tacka dels medlemmar som samlats till träffen men också styrelsemedlemmar som gjorde träffen till ett härligt svampminne. Stort tack!

Matlagningskurs "Svamp som mat"

Helgen 12- 13 november i Hertsöskolans matsal höll Katarina Hansson i denna fantastiska kurs. Det var 5 medlemmar som deltog och var mycket nöjda och väldigt mätta efter all underbar mat vi lagade tillsammans.

Bäst beskriver man detta med bilder...


Medlemsexkursion i Selets bruk 2014

Exkursionen i Selets bruks vackra omgivningar samlade 14 svampentusiaster trots mulet väder. Svamparna var väl inte av bästa kvalitet men vi fann dock ca 25 olika arter, bland annat den mycket vackra Gullhorn, Calocera viscosa (se bild) samt Olivvaxing. En riktigt vacker Rödbrun stensopp fanns också med i skörden.

Naturligtvis hann vi också med den så viktiga grillningen av korv. Nåja två tillredde en härlig gryta av renskav också även om anrättningen inte innehöll någon svamp.  :)  Tack till deltagarna för trevlig samvaro!

Kulturnatten 2014

Strålande sol och ett par hundra besökare gjorde att vi hade fullt upp på Kulturnatten. Vi bjöd på en liten svamputställning och information om föreningen. Stort tack till er som hjälpte till under dessa timmar.

Svampexkursion Piteå 2014

Den 30 augusti samlades ett gäng svampentusiaster utan för Piteåmuseum för att bege sig ut i skogen och plocka svamp. Strålande sol och bra svampmarker resulterade i en svamputställning med 58 st artbestämda svampar.